Top

Workshop Tax & Legal

ABN AMRO Amsterdam, 4 juli 2019, 13.30 – 17.00

Donderdag 4 juli vond de workshop ‘Tax & Legal’ plaats. De besproken onderwerpen waren: BTW, loonheffing en incasso.

Aanwezig als sprekers waren BTW expert Wilbert Nieuwenhuizen, Rens Snoeijen van PSV en Arne Al van BMDW Advocaten. Patrice van Oostaaijen van Maguire Tax & Legal was aanwezig als moderator en fiscaal expert.

De workshop is als volgt verlopen:

-De dag werd geopend met een introductie van Patrice waarin de problematiek rondom de BTW en loonheffing belasting werd geschetst.

-Hierna gaf Rens Snoeijen een presentatie over het ontstaan van de huidige VSO die tussen de Fiscus en de Eredivisieclubs bestaat.

-Wilbert sprak over het effect van de VSO op de BTW m.b.t. het beroep van spelersmakelaar. Gedurende de presentaties diende Patrice en de overige sprekers als expertpanel voor de vele vragen die er vanuit de aanwezige leden gesteld werden.

-Als laatste sprak Arne Al over de incassoprocedure en het uitvoeren van vonnissen in het buitenland.

Na de workshop zijn de presentaties van alle sprekers aan onze leden toegezonden.

Uit de workshop zijn enkele belangrijke actiepunten gekomen voor onze leden en Pro Agent als belangenorganisatie. Er zullen vervolgbijeenkomsten worden georganiseerd waarin deze actiepunten, op het gebied van de BTW en Loonheffings belasting, verder zullen worden uitgewerkt. Leden van Pro Agent zullen hierover worden geïnformeerd.

 

nh@brancomartins.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.