Top

EFAA x FTF: Doing Business in Italy

Vandaag hebben de European Football Agents Association en Football Transfer Forum gezamenlijk de volgende ‘Doing Business in’ gepresenteerd. Dit keer stond de webinar in het teken van Italië. Hier werd de gang van zaken besproken met betrekking tot het Italiaanse beleid rondom het werk van intermediairs. Met het begin van een nieuw seizoen om de hoek is het relevant om toe te lichten te hoe zakendoen binnen een van de grootste voetbalmarkten van Europa eraan toe gaat. 

Het webinar ving aan met een introductie in de voordelen van zakendoen in Italië als intermediair, zoals de aantrekkelijke belastingregimes en het prettige voetbalklimaat en het feit dat het in Italië, wat betreft de registratie, relatief gemakkelijk is om als intermediair in dienst van een club actief te zijn.
Voorts werden een aantal belangrijke aandachtspunten genoemd waar intermediairs op moeten letten in de Italiaanse voetbalmarkt. Zo is er een grote hoeveelheid regelgeving waar rekening mee dient te worden gehouden. De regels waar intermediairs mee te maken krijgen worden daarnaast jaarlijks aangevuld door seizoensgebonden regels. Zo is het zeer belangrijk om te weten dat imagerechten buiten het contract vallen in Italië, iets waarbij onvoorbereide intermediairs nog wel eens voor verrassingen te staan. Daarnaast is het altijd van belang om de administratie rondom een transfer (waar een intermediair voor de speler handelt) niet te onderschatten. Door verkeerde registratie (bijv. als individu in plaats van als rechtspersoon) ontstaan regelmatig complicaties.

Al met al een interessant webinar waar belangrijke punten voor intermediairs of geïnteresseerd in de Italiaanse voetbalmarkt aan bod zijn gekomen.

Meer van dit soort seminars zijn bij te wonen via de volgende link: https://lnkd.in/d79xhmK.

nh@brancomartins.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.